U minusu sve domaće zračne luke

Bez autora
Apr 04 2012

Nastavljaju se negativni trendovi u domaćem zračnom putničkom prijevozu. Nakon lošeg siječnja, sve zračne luke ponovo su u veljači imale osjetno manje putnika u odnosu na isti mjesec 2012. godine. Od tri najvažnija i najprometnija aerodroma (Zagreb, Split i Dubrovnik), najveći pad bilježe u Resniku. U splitskoj zračnoj luci minus, naime, iznosi 11,56 posto, odnosno 2334 putnika manje nego u veljači 2011., ali i više od 15 posto manje dolaznih i odlaznih letova. Osim što nijedna zračna luka nije uspjeli dostići prošlogodišnje rezultate, Zračna luka Zagreb trend smanjenja prometa nastavlja već treći mjesec uzastopce. Samo u veljači manjak na Plesu iznosi više od 8000 putnika. Nakon manjka od 5,6 posto iz siječnja, a s 131.068 primljenih putnika, u veljači ih je kroz ZL Zagreb prošlo još manje, samo 117.725.

U minusu sve domaće zračne lukeNastavljaju se negativni trendovi u domaćem zračnom putničkom prijevozu.

Nakon lošeg siječnja, sve zračne luke ponovo su u veljači imale osjetno manje putnika u odnosu na isti mjesec 2012. godine.

Od tri najvažnija i najprometnija aerodroma (Zagreb, Split i Dubrovnik), najveći pad bilježe u Resniku. U splitskoj zračnoj luci minus, naime, iznosi 11,56 posto, odnosno 2334 putnika manje nego u veljači 2011., ali i više od 15 posto manje dolaznih i odlaznih letova.

Osim što nijedna zračna luka nije uspjeli dostići prošlogodišnje rezultate, Zračna luka Zagreb trend smanjenja prometa nastavlja već treći mjesec uzastopce. Samo u veljači manjak na Plesu iznosi više od 8000 putnika.

Nakon manjka od 5,6 posto iz siječnja, a s 131.068 primljenih putnika, u veljači ih je kroz ZL Zagreb prošlo još manje, samo 117.725. Na Plesu su, osim toga, usporeni početak poslovne godine objašnjavali znatnim padom broja tranzitnih putnika, dok se kao olakotna okolnost za loše rezultate u veljači spominje nekoliko dana loših vremenskih uvjeta, odnosno snijega, zbog kojih je bilo otkazanih letova. Negativni trendovi u civilnom zračnom putničkom prometu posebice su vidljivi od kraja prošle godine. Sve domaće zračne luke zaključile su poslovnu 2011. uz povećanje broja putnika za 7,2 posto u odnosu na 2010. Za mnoge je to bio i rekordan promet u odnosu na zadnjih desetak godina s obzirom na to da je kroz devet domaćih zračnih luka lani prošlo 5,55 milijuna putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik